Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Pårørende

Når et familiemedlem eller noen som står deg nær blir rammet av nakkeskade blir også du, som pårørende, rammet. Ofte endrer forhold seg mellom deg og den som er skadet. Det oppstår ofte ett rollebytte i forholdet og du må påta deg ansvar som du tidligere ikke hadde. Ofte skjer slike omstillinger i livet fort og uventet.

Når en ulykke rammer de som står oss nær settes mange tanker og følelser i sving. For at du skal være en støttespiller og en ressurs for den skadde er det viktig at du tar vare på deg selv. Snakk med andre om situasjonen din eller søk hjelp. Det finnes mange støttegrupper på nettet for pårørende i samme situasjon.

Som pårørende har du mange rettigheter. F eks sykepenger ved egen sykemelding, velferdspermisjon, hjelpestønad, pensjonspoeng for ulønnet omsorgsarbeid og omsorgslønn.

Sykemelding av pårørende.

For at du som pårørende skal få sykemelding må du selv være syk. Snakk med fastlegen om situasjonen din.

Velferdspermisjon.

Noen arbeidsgivere vil kunne gi deg som pårørende velferdspermisjon fra jobb om livssituasjonen i hjemme skulle bli vanskelig.

Hjelpestønad.

Den som trenger pleie i hjemme fra pårørende kan søke hjelpestønad fra trygdekontoret.

Omsorgslønn.

Om du som pårørende skulle ha spesielt tyngende omsorgsarbeid kan du søke om omsorgslønn.

Hjelpeordninger i hjemmet.

Alle kommuner tilbyr hjelpeordninger i hjemmet. Ta kontakt med kommunen der du bor.

Lenke til NAV: http://www.nav.no/Helse/Sykt+barn+eller+familie

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn